MCAD blir ny CIM-Team partner i Sverige

Artikkel fra svenske VerkstadsForum:

MCAD, som er en stor leverandør av CAD- og PDM løsninger til flere store industri- og prosessindustribedrifter i Sør-Sverige, er den nye partneren til CIM-Team med E3.series for elektro, hydraulikk og pneumatikk.

 

VF møtte president Anders Larsson i Lund (bildet under):

- Vi har i mange år arbeidet med AutoCAD Electrical og ELPROCAD, men har nylig mottatt flere forespørsler om løsninger basert på en underliggende komponentdatabase.

Valget har gått til E3.series, som viste at den har de løsningene som trengs her, og vi tror at det er et økende behov for denne typen løsninger.

Uniform komponentdatabase

Selv om produktene er delvis konkurrerende, ser han det mer som separate segmenter.

Type eksempel er utforming av kabling, nailboards og CNC styrenheter hvor E3 gjør det mulig å konfigurere de proprietære løsningene, og samtidig få støtte for den nødvendige dokumentasjonen.

- Store selskaper med komplekse operasjoner i flere land har ofte mye å tjene på å jobbe med en enhetlig komponentdatabase, i stedet for å bare plotte inn symboler.

Gazelle

Han ser et økende behov for skreddersydde løsninger til denne gruppen av selskaper og tilbyr samlet grep.

Selskapet har vokst med partnere som Autodesk og Siemens Software, samt ulike maskinvareselskaper. MCAD økte omsetningen med 46% på fem år, og er tidligere utnevnt til Gazelle-bedrift i DI.

Den samme trenden gjelder for CIM-Team, som i 2011 ble kåret til Superföretag av VA - som i seg selv er en konsekvens av at den tyske Zuken (som ligger bak E3.series) har vokst raskere enn El CAD markedet siden 2001.

- Jeg ser store muligheter. Men vi vet ennå ikke hvor stort. Det er i hvert fall åpenbart at E3.series allerede er et godt etablert system, hos selskaper som for eksempel ABB, og at man blant selskapene i vår målgruppe ofte finner den kritiske massen som gjør det interessant med spesielle tilpasninger.

Så dette, skal vi naturligvis utvikle.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler